Kombinera elbilen med tåg, buss och flyg - Bee

Kombinera elbilen med tåg, buss och flyg

Lätt att ladda elbilen vid trafikknutpunkter

Vi har under 2015-16 etablerat att landsomfattande snabbladdningsnätverk och på så vis gjort det möjligt att göra längre resor med elbil. Under 2017 har nästa steg tagits i utbyggnaden av laddnätverket som gör skillnad för elbilsföraren och etablerat laddstationer vid trafikknutpunkter. Elbilen är en lösning för att minska trafikbuller och föroreningar i städerna, men den förhindrar inte trängsel. Därför är det smart att kombinera elbilskörningen med tåg, buss och flyg.

Projektet samfinansieras av EU’s Connecting Europe Facility-program och går under namnet MECOR, ”Multimodal e-mobility connectivity for the Öresund Region”. Totalt omfattar projektet 120 laddstationer i Öresundsregionen, 60 i Sverige och 60 i Danmark. De nya laddstationerna laddar med upp till 22 kW och har två uttag vardera. De nya laddstationerna kommer i första hand att etableras på trafikknutpunkter. Det gör det möjligt att börja eller avsluta resan med elbil och därmed göra elbilen till en naturlig del av ett kombinerat resesystem.

För att få en överblick över nya laddstationer hänvisar vi till vår app. Vi kommer även att hålla dig uppdaterad på Facebook och via nyhetsbrev när fler laddstationer är färdiga för användning.