Clever

Ladda längs vägen

Ladda enkelt i Sveriges största publika laddnätverk när du är ute och kör.

Sveriges största publika laddnätverk

CLEVER har Sveriges största publika nätverk av laddstationer och finns även i Danmark och Tyskland. Laddstationerna passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden och finns längs motorvägar, på bensinstationer, vid köpcentra och trafikknutpunkter som exempelvis tågstationer och flygplatser. Vi vill göra det lätt för dig att ladda längs vägen, oavsett om du behöver ladda på stan, köra längre sträckor eller kombinera resan i elbil med kollektivtrafik.

Ladda med laddkort

För att kunna ladda på laddstationerna i vårt publika laddnätverk behöver du ett laddkort från CLEVER. Detta beställs kostnadsfritt i vår webbshop och finns även hos våra återförsäljare. Du kan välja mellan kontantkort eller förmånliga abonnemang beroende på hur mycket du behöver ladda längs vägen. Läs mer om våra laddkort här

Beställ laddkort

Så här fungerar laddstationerna

Vi har två olika typer av laddstationer i vårt publika laddnätverk,  snabbladdstationer och destinationsladdare. Snabbladdstationen fungerar som räckviddsförlängare när du ska köra längre sträckor med din elbil och finns exempelvis på bensinstationer. Den har en laddeffekt på upp till 50 kW och kan ladda en elbil till 80 % kapacitet på cirka 20-30 minuter.

Snabbladdstationerna i CLEVERs laddnätvek har upp till fyra olika laddmöjligheter:

På snabbladdstationerna är det möjligt att ladda en bil på växelström samtidigt som en annan bil snabbladdar på likström. Det är dock inte möjligt att snabbladda två bilar med likström samtidigt.

Destinationsladdaren finns oftast vid exempelvis köpcentra, nöjesparker eller trafikknutpunkter, där du parkerar under några timmar. Destinationsladdaren har en laddeffekt på 3,7-22 kW. Effekten som din bil kan ladda med är beroende dels på laddstationen och på bilens ombordladdare. Specifikationen på laddstationens effekt hittar du i CLEVERs app. För mer information om bilens förutsättningar för laddning vänder du dig till biltillverkaren. På de flesta av CLEVERs destinationsladdare behöver du en egen kabel av Typ 1 eller Typ 2 för att kunna ladda.

Beställ kabel

Hitta enkelt till närmaste laddplats

Med CLEVERs app finns alltid närmaste laddplats tillgänglig direkt i mobilen.

CLEVERs app

Du kan även se en översikt av laddstationerna på denna karta