Clever

Våra laddboxar

Snabb och säker laddning när bilen står parkerad under en längre tid.

Smarta och säkra laddboxar

I vårt sortiment av produkter till hemmaladdning, erbjuder vi laddboxar, kablar och installationstjänst av boxen. En laddbox ger dig en snabbare och säkrare laddning. Det är enkelt och bekvämt och laddboxen kan placeras inomhus eller utomhus. Laddningen sker säkert, då strömmen bryts om bilen inte är korrekt ansluten. Våra laddboxar kommer från de ledande leverantörerna på marknaden, har lång livslängd och en stilren design.

Vilken laddbox passar mitt behov?

Med en laddbox från Clever får du ut det mesta av din elbil eller laddhybrid. Förmodligen kommer större delen av din laddning att ske hemma, vilket har många fördelar. Med en laddbox laddar du till ordinarie elavtalspris och kan börja varje dag med fulladdade batterier. Laddboxen från Clever ger dig smidigare och snabbare laddning jämfört med ditt vanliga vägguttag och har inbyggda säkerhetsfunktioner. Laddboxen kommunicerar med bilen så att strömmen endast är påslagen när bilen är korrekt ansluten. Vid eventuella fel bryts strömmen.

Läs mer om våra laddboxar i vår webbshop

Ladda hemma stödet

Nu kan du få ekonomiskt stöd från Naturvårdsverket för att installera en laddbox för hemmaladdning. Med detta får du halva kostnaden, upp till 10 000 kronor, för själva laddboxen och arbetskostnad för installationen. Syftet med ladda-hemma-stödet är att hjälpa fler att ställa om till hållbara transporter. Läs mer här.

Fast kabel eller uttag?

Fördelen med en laddbox med uttag (socket) är flexibiliteten eftersom den är oberoende av vilket bilmärke som ska ladda på boxen. Föredrar du smidighet framför flexibilitet rekommenderar vi en laddbox med fast kabel. Då slipper du ta fram kabeln från bagaget varje gång du ska ladda.
Säkerställ med biltillverkaren om det är Typ 1 eller Typ 2-kabel som din bil kräver. Typ 1 är asiatisk standard och används idag till bilar från bland annat Mitsubishi, Nissan, Toyota. Typ 2 är europeisk standard och används idag till bilar från bland annat Audi, BMW, Renault, Volkswagen.

Smart laddbox

Med en smart laddbox från Clever är du förberedd för framtidens tjänster kring elbilsladdning. Boxen är uppkopplad och kommunicerar via ett standardprotokoll med Clevers system vilket ger dig möjlighet att få förbrukningsdata och statistik. Du får du också möjlighet att samla all din elbilsladdning hos oss, både den publika laddningen och hemmaladdningen, på en och samma faktura med Clever Komplett. Läs mer om abonnemanget här.
Vår smarta laddbox uppfyller kraven för ladda-hemma-stödet.

Installation av laddbox

Då installation av en laddbox görs direkt i din elcentral ska den alltid utföras av en behörig elinstallatör. Väljer du att köpa en laddbox med installation från oss, kan du alltid vara säker på att installationen utförs av behörig installatör. Som kund hos Clever har du tillgång till vår kundservice som hjälper dig att komma igång. På så sätt blir det både tryggt och enkelt för dig. Inför installatörens besök, kommer vår kundservice kontakta dig för att planera installationen.

Läs mer om installation i hemmet här

För mer information om laddboxar och operatörstjänster till företag, fastigheter, offentlig sektor, kontakta gärna Clevers säljavdelning på telefon 070 00 33 900 eller skicka e-post till sales@clever.nu

Kontakta oss

Har du en fråga?

Skicka den till oss via vårt kontaktformulär.

Frågor och svar

Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Laddhjälp

Behöver du laddhjälp kan du ringa vår kundservice dygnet runt, hela veckan.