Clever

Östersundshem laddar med Clever

Clever laddar Östersundshems bilar

Det kommunalägda bostadsbolaget i Östersund, Östersundshem, har tagit ett stort steg mot en fossilfri fordonsflotta. När vagnparken skulle bytas ut tog företaget beslutet att ligga i framkant och byta alla sina gamla företagsbilar till elbilar och laddhybridbilar. Det innebär att företaget sänker sina koldioxidutsläpp med hela 27 ton per år.

“Vi tänker inte bara på framtidens Östersund när det gäller bostäder och nybyggnation. Vi vill även ta ansvar för miljön där vi och våra hyresgäster verkar och bor. Det här är ett led i den ambitionen.”
Daniel Kindberg, vd, Östersundshem

Östersundshem har idag 20 företagsbilar som främst används av områdesvärdar och tekniker i bostadsområdena. De nya bilarna kommer att vara fem laddhybridbilar av modell Golf GTE och Mitsubishi Outlander, samt 15 renodlade elbilar av modell Renault Kangoo och Renault Zoe.

Laddningen av Östersundshems bilar sköter Clever. Den primära laddningen av bilarna sker på dedikerade laddstationer reserverade Östersundshem. Stationerna är placerade vid Östersundshems fastigheter. Som komplement till den primära laddningen har Östersundshem möjlighet att ladda på CLEVERs publika laddstationer.

Östersundshem har också etablerad en publika laddstation tillgänglig för allmänheten på besöksparkeringen vid företagets huvudkontor. Syftet med satsningen är bland annat att uppmuntra Östersundsborna att byta till miljöbil.

“Vi har både laddare för våra egna bilar ute på områdena och en publik laddare. Den publika laddaren kan vi använda med våra bilar och debiteras för elen vi använder rakt av. Men sen får vi också en liten förtjänst från de publika bilarna som laddar på den. Allt detta sköter CLEVER som laddoperatör för oss så vi slipper all krångel.” Karin Österberg, energi och miljö, Östersundshem

 

Clever erbjuder:

Se gärna filmen nedan om samarbetet med Östersundshem.

Kontakta oss

Har du en fråga?

Skicka den till oss via vårt kontaktformulär.

Frågor och svar

Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Laddhjälp

Behöver du laddhjälp kan du ringa vår kundservice dygnet runt, hela veckan.