Clever

Framtidens laddstation är här

CLEVERs nya ultrasnabba laddstation är designad för att ge dig en meningsfull paus

Från asfaltsdjungel till en grön oas där tekniken och energin är grön. CLEVERs designvision för sin nya ultrasnabba laddstation ger dig en upplevelse utöver det vanliga, långt ifrån den traditionella bensinstationen. Här får du en meningsfull paus och kan ladda batterierna – på mer än ett sätt. Under de 20 minuter det tar att ladda bilen kopplar du av i en naturlig omgivning eller deltar i de digitala aktiviteterna som är helt integrerade i omgivningen. 

Under sommaren 2018 kommer CLEVER att bygga den första av totalt 180 ultrasnabba laddstationer i Europa, som en del av EUs CEF-program. Etableringen görs i samarbete med E.ON där CLEVER ansvarar för laddstationerna i Sverige, Danmark och Norge. Den första laddstationen sätts upp i Danmark och är utformad för att ge människor det de behöver mest när de stannar för att ladda – en meningsfull paus.

Vid besöket på laddstationen får du möjlighet att koppla av i en naturlig omgivning för att ladda batterierna inför den fortsätta resan. Dessutom kan du delta i någon av digitala aktiviteter som är helt integrerade i omgivningen med hjälp av modern teknik. Frisk luft, naturliga material och integrerad teknik, som exempelvis solpaneler är element som kommer att genomsyra hela laddstationen.

Målet med den nya designen och visionen är, förutom att uppfylla behovet av att ladda sin bil längs vägen, att erbjuda dig som laddar mycket mer än bara en laddstation. En avgörande drivkraft för teknisk innovation inom elbilsbranschen är tid. Framförallt hur man får längre räckvidd och minskar laddningstiden. 150 kW laddning gör det möjligt att minska laddningstiden till 20 minuter, även för större batterier. Tid har därför varit ett centralt inslag i design- och konceptutvecklingsprocessen. Designen förväntas att rullas ut för alla de nya ultrasnabba laddstationerna i Sverige, Danmark och Norge. I Sverige kommer de nya laddstationerna att sättas upp successivt under de närmsta åren.

Fakta om de nya ultrasnabba laddstationerna

Läs mer här.

 

Kontakta oss

Har du en fråga?

Skicka den till oss via vårt kontaktformulär.

Frågor och svar

Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Laddhjälp

Behöver du laddhjälp kan du ringa vår kundservice dygnet runt, hela veckan.