Ladda på företaget - Bee

Ladda på företaget

Erbjud laddning till medarbetare och besökare

Enkel laddning för medarbetare och besökare

Som företag kan du ligga i framkant och påverka omställningen till eldrift genom att byta ut fordonsflottan och erbjuda medarbetare och besökare laddning. Hos oss får du en helhetslösning att växa med och vi hjälper dig att hitta den bästa laddlösningen. Vi hanterar allt kring elbilsladdningen så att du kan fokusera på kärnverksamheten. Dessutom kan du få upp till 50% av investeringskostnaden i bidrag från Naturvårdsverket.

Fördelar med vår helhetslösning

Med vår helhetslösning får du en smidig lösning för elbilsladdning på företaget där vi kan hantera allt kring laddningen. 

 • Laddstationer som passar alla laddbara bilar.
 • Helhetsleverantör – allt från rådgivning, till installerad laddstation, löpande service och underhåll.
 • Alla kan få tillgång till laddstationerna, medarbetare och besökare.
 • Rättvist – alla betalar för sin egen förbrukning.
 • Minimal administration – vi fakturerar användaren direkt.
 • Du får detaljerad statistik över elförbrukningen.
 • Enkel redovisning av drivmedelsförmån.
 • Du sätter priset själv och får ersättning för laddade kWh.
 • Dynamisk lastbalansering som optimerar laddningen.
 • En laddlösning som kan växa i takt med att du behöver fler laddstationer.  
 • Tillgång till Sveriges största publika laddnätverk.
 • Laddhjälp dygnet runt av Bee´s kundservice.

50% i investeringsstöd för laddstationer

Oavsett om ditt företag vill erbjuda intern laddning för medarbetarna på arbetsplatsen eller publik laddning för besökare där alla kan ladda kan du få investeringsstöd på upp till 50 procent av investeringskostnaden från Naturvårdsverket. För publik laddning som exempelvis i allmänna parkeringshus, vid köpcentrum eller infartsparkeringar kan du söka Klimatklivet. För laddstationer som endast ska användas av er själva kan du söka Ladda bilen.

Läs mer om investeringsstöden

Bli en del av något större

Tillgång till laddning längs vägen och vid destinationen blir allt viktigare då allt fler väljer att köra elbil. Att erbjuda laddning är en konkurrensfördel och du attraherar fler kunder och besökare till din destination. Med Bee får du en laddlösning med grön profil som blir en del av Sveriges största publika laddnätverk av laddstationer.

Lär dig mer om vårt publika laddnätverk

Våra produkter och tjänster

Vi erbjuder en smidig helhetslösning där vi enkelt anpassar våra produkter och tjänster efter företagets behov och rekommenderar den optimala laddlösningen för just din verksamhet.

Gör en intresseanmälan

Smarta och säkra laddboxar

Våra laddboxar tillverkas av marknadsledande leverantörer, är framtidssäkrade och har en hög driftsäkerhet. Vi rekommenderar den laddbox som passar ditt behov bäst och kan montera på både vägg och i mark.

Installation och driftsättning

Vid installation och driftsättning kopplas laddstationen upp mot vårt system för övervakning och betalfunktion. Medarbetaren får en personlig laddbricka för att identifiera sig.

Service och felavhjälpning

Vi kan ta hand om all service och löpande underhåll av laddlösningen. Användaren får laddhjälp av vår kundservice dygnet runt. Vi utför felavhjälpning på distans och kan komma ut på plats vid behov.

Betallösning och fakturering

Du får en betalningsfunktion anpassad efter ditt behov. Du sätter priset själv, vi fakturerar användaren och ersätter er för intäkterna. Detaljerad statistik över förbrukningen gör att du kan ha koll på förmånsvärde för bränsle.

Uppföljning på Mina Sidor

Få koll på hur mycket som laddas på era laddstationer och av varje användare direkt i statistikportalen. Statistiken uppdateras dagligen. Värdefullt underlag för bland annat hållbarhetsredovisningar.

Lastbalansering mot fastighet

Dynamisk anpassning av laddeffekten beroende på tillgänglig ström. Skyddar säkringen genom att förhindra tillfälliga strömtoppar. Energimätare från ledande leverantör som kan kopplas upp till flera olika laddboxmodeller.

Läs mer om våra produkter och tjänster

Tillgång till Bee ́s publika laddnätverk

Den som ska ladda och betala för laddningen på era laddstationer får en personlig laddbricka från Bee. Denna kan även användas för att ladda i Bee ́s publika laddnätverk i Sverige som är störst i Sverige. Laddstationerna passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden och finns längs motorvägar, på bensinstationer, vid köpcentra och trafikknutpunkter som exempelvis tågstationer och flygplatser. Majoriteten av laddstationerna har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt att ladda snabbt och smidigt längs vägen. Med appen Bee Charging hittar man till närmsta laddstation i laddnätverket.

Läs mer om Bee´s publika laddnätverk

Förmånsbeskattning av drivmedel

En anställd ska beskattas för drivmedelsförmån om du som arbetsgivare betalar drivmedel för privata körningar vilket även gäller för el som bränsle. Självklart uppfyller Bee´s laddlösningar detta.

Här kan du läsa mer om Skatteverkets riktlinjer:
För arbetsgivare
För anställda